БОБи директно

 Здравейте, приятели на английския футбол

 

"Боби Директно" е рубрика, която служи за задаване на въпроси, а не за дискусии и коментари. Преди да задавате въпроси, вижте това:

 

http://sport.novatv.bg/forum/topics/index/34/

 

Ще отговарям на 10 въпроса на ден. Освен това теми, чиито отговори могат да се намерят в рубриката "Анализи" ще бъдат пропускани.

 

мейлът за връзка е borislav.borisov@ntv.bg

Всеки въпрос, който ми е зададен ще бъде прочетен, но едва след като го одобря и отговоря ще се появява в тази рубрика. Който иска да дискутира някакви теми от английския футбол може да се регистрира във форума, където също има "Боби Директно".

Добавям и още нещо. Във форума има тема, в която мога да отговарям на ежедневни въпроси, свързани с програмата, мачовете и всичко останало. Тук ще казвам мнението си по теми, които ми направят впечатление и в никакъв случай няма да са много всеки ден, но задължително ще са футболни. Тук ще се говори за играта и то без обиди и провокации.

Надявал съм се, че няма да има нужда от рестрикции към потребителите, но трите години съществуване на сайта ме убедиха, че това е утопия. Жалко!

До този момент почти винаги съм публикувал критики и обиди към мен, за да не си помисли някой, че се крия. Смятам, че вече съм доказал, че мога да приема и подобни мнения. Сега обаче променям политиката на публикуване на подобни критики, освен ако не намирам нещо полезно в тях. И причината не е в мен, а в това, че подобен род мнения влияят негативно на сайта. Иначе продължавайте да ме критикувате! Може да сте сигурни, че ще прочета каквото сте написали и ще обърна внимание на мнението Ви без да съм задължен да се съгласявам с него. Същото важи и за позитивните текстове.

Всички въпроси ще бъдат публикувани след одобрениe!

въпроси и отговори добави въпрос
Mertesacker Съвет 19.09.2014 | 01:42

Боби,не знам как може да си изтървал мача Ливърпул-Лудогорец (може би защото играха в един и същи ден с Арсенал),но те съветвам да го изгледаш на повторение както и мачовете на Сити и Челси за да се убедиш,че английските грандове отстъпват на европейските колоси.Все пак Шампионската лига е не по-малко важна от Премиершип. 

Боби Борисов 19.09.2014 | 20:20

Ох, всяка есен едно и също. Английските отбори все отстъпват. И после през пролетта се оказва, че нещата не са точно такива. 

ПП. Пусхан прогнозите си за кръга във ВЛ. 

Спас За объркването ви относно ХЕНДЕРСЪН 18.09.2014 | 23:55

Брат, Хендерсън спечели АБСОЛЮТНО САМ мача срещу Тотнъм в Лондон миналия сезон. Така както Стъридж спечели сам същия мач от този сезон. Който не ги е видял тези неща - наистина не разбира от футбол.  И да казваш, че Хендерсън е посредствен играч е наистина ФАМОЗНО твърдение. Такива като него можеш с лупа да ги търсиш и пак да не ги намериш. Това са играчите, които реално печелят първенства. Дай ми отбор с 9 Хендерсъна и две звезди (Суарес и Меси например) и няма първенство което да не бъде спечелено. Защото е ясно, че тинейджърите гледат триковете, финтовете и головете, но един специалист вижда и други неща - движението по терена, покриването на зоните, правилните решения в дадена ситуация - кога да тръгнеш и кога да се върнеш, освобождаването на пространства за нахлуване на съотборник, намирането на празно пространство в което да получиш топката, подсигуряване на зоната на друг играч, и т.н. Това остава незабелязано от обикновения зрител, но всъщност това води до победите. Да имаш играч, които 90 минути се раздава за отбора, за да могат да блестят другите. И зарежи статистиката, както казва Фъргюсън, тя е като минижупа - показва почти всичко, без най-важното. А това "най-важното" го има именно Хендерсън. За разлика от редица прехвалени "звезди - еднодневки".

Боби Борисов 19.09.2014 | 20:19

Само не разбрах дали аз съм се объркал за Хендерсън. Защото всъщност защитавам обратната гледна точка :))

СашоТа Ди Мария 18.09.2014 | 17:17

Боби, здравей ! Искам да те попитам, като човек, който доста разбира, не смяташ ли, че Ди Мария беше най-добрият трансфер на Манчестър Юнайтед. Някои казват, че това е Фалкао, но аз съм далеч от тази мисъл. Ди Мария много добре пасва на играта в Англия и на тази на Юнайтед за отрицателно време. Чакам отговор. :)

Боби Борисов 19.09.2014 | 20:18

От всички трансфери на Юнайтед към момента ми харесва най-много Андер Ерера. 

Ди Мария е добър, страхотен дори играч. Предстои да видим как ще се приспособи към ВЛ. 

n/a Хендерсън 18.09.2014 | 17:02

По повод коментара "Хендерсън никога няма да вкара най-красивият гол на света или пък да подаде топката с пета.." ще ви помоля да изгледате следното кратко клипче и да видите колко паса с пета дава:
https://www.youtube.com/watch?v=JxxwKhGOVDc
Не искам да се заяждам, тъй като не очаквам от всеки да познава играта на Хендерсън в детайли, както един привърженик на Ливърпул я познава. Просто в случая "никога" е твърде силна дума  

Боби Борисов 19.09.2014 | 20:17

Нека кажа така - изключението просто потвърждава правилото. Иначе използвах определен израз с идеята да обясня стила му на игра. Имах надежда, че няма да бъде възприет буквално. 

Liverpool .. 18.09.2014 | 15:59

Нямах намерение да се включвам в дискусия със толкова заблудени хора,обаче не мога да се въздържа . Боби не давай трибуна на хора,който твърдят,че Хендерсън неможе да подава,неможе да спира топката и тем подобни глупости,за 4 мача,успеваемостта на пасовете са му 89 %,има до момента 2 асистенции,а да не говориме за миналия уникален сезон и това,че той не игра 3 мача накрая,където отбора загуби титлата.Статистиката от миналия сезон доказва думите ми,87%успеваемост на пасовете,разровете се само и вижте статистиката на другите и специално на Уилшър,който беше даден като пример , тази на Хендерсън е в пъти по - добра.Това,че Стъридж беше наречен дърво е престъпление спрямо играта,та той е всичко друго,но не и дърво,изключително подвижен и бърз,вкарва  с крак,с глава,в наказателното,извън наказателното поле,борави изключително добре с топката,единствената слабост ,която виждам технически в него е играта му с десния крак.И двамата са изключителни футболисти и са настоящето и бъдещето на Англия и това,че някой го боли от това и се опитва да ги омаловажи е грозно и жалко . Боби разбирам , че всеки има право на мнение,но моля те не пускай такива неадекватни и абсолютно необосновани мнения.

Боби Борисов 19.09.2014 | 20:17

Ivan Имаше ли дузпа 18.09.2014 | 15:41

Имаше ли дузпа за Ливърпул срещу Лудогорец ?

Боби Борисов 19.09.2014 | 20:16

Съжалявам, но не съм гледал мача. 

Ханко Брат 18.09.2014 | 15:15

Реализирал 100% от потенциалът си...Приемам мнението ти без забележки Само ми кажи,ако това е неговият потенциал и той го е покрил,мислиш ли че той отговаря за качествата,които изискват да има един играч на отбор като Ливърпул да речем .Виж Ливърпул,виж Англия(нац.отбор),съгласен съм на такива играчи това е потенциалът им,имаенно затова и Ливърпул и Англия са на това положение .Съжалявам,мнението не е само мое.Аз също страдам,защото подкрепям англичаните.Футболът отдавна не е само тичане и единоборства и ти го знаеш добре.Харесвам хора които могат да мислят на терена,които виждат играта,пасът,още преди да бъде осъществен.Именно заради това мисля че Суарес беше футболист от друго измерение и съжалявам че напусна Висшата лига.Дори Венгер ако не се беше стиснал с някакви си 20 млн,съм сигурен че сега щеше още да е в Арсенал и Арсенал нямаше да е това което е в момента.Но хайде темата е изтъркана.Жалко за Суарес,защото покрай него момчета като Стърлинг израстнаха много,а дървета като Стъридж и Хендерсън се првърнаха в герои.Лек ден от мен Боби.

Боби Борисов 19.09.2014 | 20:15

Да, вярвам, че той е футболист, който има своето важно място в Ливърпул. мога да се върна назад във времето и да ти покажа от големите отбори на Ливърпул по няколко точно такива играчи. Макмаан например е последният в моя списък. Прекрасен играч!

Димитър Иванов (ДМ) Играчи оценки 18.09.2014 | 15:10

--

Хендерсън никога не се е представял посредствено. Нито при Далглиш, нито при Роджърс. Който го твърди, има проблем ... вероятно с очите си.  

Това е първият сезон на Уилшър, в който той е здрав от поне 3 години

Само ми се иска да разбера къде точно е видяна оценката ми за Саного. 

И как преценяваш точно оценката за Каръл, когат отой е непрестанно контузен. 

И кой точно преценява дали Силва е по-добър или по-слаб от Мата. 

Всички тези неща са толкова субективни, че е комично някой да ги определя с правилно или неправилно. 
--
 
Ще почна от зад напред:
1) Много е субективно, но и ако се седне и се анализира всички конкретни положения и отигравания на един футболист за определена година и се дава оцена за всяко едно от тях по някои Конкретни критерии ще стигнем от "много субективно" до "доста точно". Разбира се, това е невъзможно да стане в сайт, може само на живо и с видео и би отнело много часове.
2) Кой точно преценява - в последните 2 поста съм поставил моето мнение - аз точно преценявам за конкретните оценки, според, това което аз съм чел от теб и видял на телевизора през годините. Разбира се, не значи че моето мнение е твое или на някой друг фен, то си е само мое :)
3) Каръл - когато не беше контузен и е играл за Ливърпул и за Уест Хям и даже и в добрите си години в Нюкасъл - цената му, твоята оценка за него в защита на Далглиш, на самия играч и на своето мнение, и показаното на терена не отговаря на това, което той представлява, даже и да сложим контузиите му на страна.
4) Саного - на мен ми хареса този играч също, но при твоите оценки индиректно ти показваше, че за теб има достатъчно добри и като брой нападатели в Арсенал, като казваше за Жиру, Чилиеца, Уолкот и реално визираше и Саного без да го споменаваше, но се оказа, че няма и затова правилно Венгер купи Уелбек. И Венгер и ти беше на мнение, че няма ужда от подсилване в зоната на нападение, въпреки, че при 1 или 2 контузии Арсенал би могъл да изпадне в МАТ, заради едни пикливи 16-20м. за един такъв клуб и страх от провал ако купи и прецака някой.
4) За мен Уилшир страда от много лоши преценки относно позиционирането си и най-вече единоборствата си и затова и често се кунтузва за млад и опитен играч с доста мачове и с такава физика. Той сам си е виновен до някаква не малка степен и това му изсмуква от класата, потенциала и оценката. 
5) Хендерсън се представяше посредствено (на приливи и отливи, без нещо специално, без добра статистика за полузащитник околоко 1,5 години) подобно на Даунинг в Пул, и АшлиЙънг от МанУтд. После Хендерсън вдигна постянството, дисциплитната си и общата си статистика, много добре описано от теб в последният ти отговор относно него. Докато АшлиЙънг си остана посредствен, а Даунинг продължи надолу в развитието си. Просто правя аналогия на играчи на долу-горе една вързраст, въртящи се в медиите и трансферите и говорейки за тях като потенциални и спициални и нови за английския футбол последните 3-5 години. Въпреки, че са на различни постове и в различни отбори има основа за сравнение.
 
*Въпреки всичко написано, за мен Боби си остава един от най-добрите футболни журналисти в БГ за мен. Но това, че е такъв, не значи че няма ад си казвам открито мнението, което включва и критика.
 
 

Боби Борисов 19.09.2014 | 20:11

1. Сядаме и гледаме всяк оположение и как преценяваме кое е добре и кое зле. Знаем ли какво му е казал мениджъра? И така нататък. На мен ми е омръзнало от анализи извън логиката на отборната игра. 

2. Е, добре. Твоето мнение си е твое. Моето - мое. По този въпрос съм съгласен. 

3. Цената на Каръл бе определена от Ливърпул (при трансфера му от Нюкасъл) по правилото "15 милиона под Торес". Така че не смятам з анормално този показател да бъде включван в каквито и да е анализи. Тогава имаше един ден за взимане на решение и в Ливърпул властваше чисто пазарна логика в стил  - трябва ни централен нападател (това е номер 1 като аргумент) и (номер 2) готови сме да дадем 15 милиона по-малко, отколкото взехме за Торес, за да имаме такъв нападател. Така че не мисля, ч етова е цена на Каръл. 

4. Уелбек бих го взел в Арсенал дори да имаше още 10 човека, защото го ситам за много добър играч. Когато говорих за нападател дори през ум не ми е минавало, че на пазара ще е Уелбек. 

Извинявам се за израза, но това за Уилшър и преценката му го намирам ... за чиста глупост. не го казвам с лошо. Надявам се да ме разбереш, но това наистина ми изглежа като пълна глупост. 

Аз много се радвам, когато някой си казва мнението и го защитава. За мен е удоволствие. но не и когато се опитва да изкара своето мнение единствено вярно. Тук вече може да имаме проблем. 
 

Колко e девет плюс пет?
:) :( :D mad wink cool :P: angel aww baby :grin: :) blushing devil B-) ;( drool ermm excl fear geek hmm huh :DD
:mad: :mellow: :ohmy: :pinch: :?: :roll: :santa: :sheep: :shifty: :sick: :sweat: alien :tr: :? :w00 ;| :whistle logik :yawn :yes :zorro :shit: :thumbup :*
:afro: :hairy: :hyper: :brr: :arr: :zub: :thumb: :az:
:bag: :bn: :cv: g2 :bx: :nk :wall :lock
:levski: :chelsea cska manUn arsenal man_city liverpool novaSport_emot

Програма