БОБи директно

 Здравейте, приятели на английския футбол

 

"Боби Директно" е рубрика, която служи за задаване на въпроси, а не за дискусии и коментари. Преди да задавате въпроси, вижте това:

 

http://sport.novatv.bg/forum/topics/index/34/

 

Ще отговарям на 10 въпроса на ден. Освен това теми, чиито отговори могат да се намерят в рубриката "Анализи" ще бъдат пропускани.

 

мейлът за връзка е borislav.borisov@ntv.bg

Всеки въпрос, който ми е зададен ще бъде прочетен, но едва след като го одобря и отговоря ще се появява в тази рубрика. Който иска да дискутира някакви теми от английския футбол може да се регистрира във форума, където също има "Боби Директно".

Добавям и още нещо. Във форума има тема, в която мога да отговарям на ежедневни въпроси, свързани с програмата, мачовете и всичко останало. Тук ще казвам мнението си по теми, които ми направят впечатление и в никакъв случай няма да са много всеки ден, но задължително ще са футболни. Тук ще се говори за играта и то без обиди и провокации.

Надявал съм се, че няма да има нужда от рестрикции към потребителите, но трите години съществуване на сайта ме убедиха, че това е утопия. Жалко!

До този момент почти винаги съм публикувал критики и обиди към мен, за да не си помисли някой, че се крия. Смятам, че вече съм доказал, че мога да приема и подобни мнения. Сега обаче променям политиката на публикуване на подобни критики, освен ако не намирам нещо полезно в тях. И причината не е в мен, а в това, че подобен род мнения влияят негативно на сайта. Иначе продължавайте да ме критикувате! Може да сте сигурни, че ще прочета каквото сте написали и ще обърна внимание на мнението Ви без да съм задължен да се съгласявам с него. Същото важи и за позитивните текстове.

Всички въпроси ще бъдат публикувани след одобрениe!

въпроси и отговори добави въпрос
sgannn RE: 02.03.2015 | 15:40

"Висшата лига е толкова мощна финансово, че единственото важно е да си в четворката, за да вземеш бюджета от ШЛ. Излезеш ли от групите вече няма проблеми, защото там увеличението на бюджета не е толкова голямо"

 

Единственият проблем е, че скоро може да не e четворка, а тройка.

Боби Борисов 02.03.2015 | 17:31

Няма такава вероятност. В годината, когато стане вероятно три или четири отбора ще са на полуфинал. Убеден съм! Просто трябва да им опре до ...

sgannn RE: 02.03.2015 | 15:26

"Аз не съм убеден, че няма проблеми в защита. Но пък ти си прав, че резултатите показват точно това. З амен проблемът на роджърс е да постигне това постоянство, което е необходимо, за да не се окаже, че другия сезон пак ще трябва да се говори за защитата. Стабилността се постига от сезон в сезон. Поне в моите очи е така"

 

Да, не съм казал, че проблеми няма изобщо, а просто че не са така драстични, както досега. Което е стъпка напред, и то много важна. И показва, че Роджърс, макар и след дълги борби със собствената си упоритост и инат, лека-полека се учи. Да не забравяме, че е едва на 42.

 

Естествено, важно е каква ще е ситуацията в защита и следващия сезон, особено имайки предвид, че настоящият модел на игра едва ли ще може да бъде използван тогава, защото повечето отбори ще са му намерили противодействие. Но самият факт, че Роджърс май си спечели правото да води клуба още поне един сезон е достатъчно показателен.

 

А ако Ливърпул за 2-и пореден сезон влезе в топ 4, особено след травматичната раздяла със Суарес и незавидното положение, в което се намираше през ноември и декември, то това ще говори точно за постигане на стабилност.

Боби Борисов 02.03.2015 | 17:30

Denkata Положителната страна на напускането на Джерард 02.03.2015 | 13:41

Здравей Боби,

Тези дни ми хрумна едно сравнение по повод напускането на Джерард. Сетих се как преди време, в Барселона имаше много млади звезди, но не можеха да изпъкнат толкова явно, заради голямата звезда Роналдиньо. И тогава Гуардиола направи интересен ход, като го продаде. От тогава наблюдаваме страшно израстване на няколко футболиста и няма как да не споменем Меси.

В Ливърпул, по мой поглед, имаме сходна ситуация. Няма смисъл да споменавам колко млади звезди и обещаващи има в отбора. Когато Джерард го няма, някой ще поеме лидерската роля и ще стане лидер, развивайки се много.

Във всеки случай, според мен във всеки един отбор - най-вече от Висшата Лига, всички футболисти трябва да са лидери, за да върви напред.

Ще се радвам да разбера дали споделяш тази мисъл.

Благодаря ти предварително, Боби.

Успех!!!

Денис

Боби Борисов 02.03.2015 | 17:29

Вече нищо, което е насочено към бъдещето не мога д асподелям. Очаквам да видя какво ще се случи и после ще оценяваме. 

Дядо Либен 02.03.2015 | 13:10

Боби,коя година от договора на Венгер тече в момента?Умолявам те кажи втора.Аз си мисля,че е втора,но не съм абсолютно убеден.

Боби Борисов 02.03.2015 | 17:29

Това няма никакво значение. Никакво! При него не е въпрос на договори и срокове. 

Los Bulls NBA 02.03.2015 | 12:41

Здравей Боби ще предавате ли още НБА във вашия ефир?

Боби Борисов 02.03.2015 | 17:28

Има предаване НБА екшън всеки четвъртък в Диема Спорт, а всяка неделя вечер има мач от НБА. 

Mpower 28.02.2015 | 13:01

Боби ,имаш си фенове на анализите ,но ти реши ,да загърбиш тази част.Никой не прави свестни анализи вече ,явно всички спортни журналисти са доста мързеливи.Знам ,че ще се оправдаеш с липса на време и прекалено много други ангажименти,но на мен и на много други хора им се четат неща над които си заслужава да се мисли.За това ,ако обичаш си ми върни шибаните анализи.

Боби Борисов 02.03.2015 | 17:26

Истината е, че никой не съжалява повече от мен за липсат ана тези анализи, защото ми доставяха огромно удоволствие. Но просто не успявам бе човек. Не успявам! Нямам идея дали го разбираш. 

Преди години този сайт стартира, защото исках да го има. И вярвах, че в него има много хляб. Сега просто не успявам като време. 

Господин Ангелов хм. 28.02.2015 | 00:03

Здравейте господин Борисов ! 

Имам два въпроса към вас:
1.Все още ли си на мнение, че английските отбори не отстъпват на другите ? Защото фактите говорят друго и то е че Ман сити(почти сигурно),Арсенал(почти сигурно),Тотнъм и Ливърпул отпаднаха от евро турнирите и всичко на всичко останаха Евертън и играещия анти футбол Челси.
 
2.Като фен на Арсенал вярваш ли че ще успеят все пак да прескочат Монако и как всъщност ще се отрази тази загуба на отбора?
 
Благодаря за вниманието !

Боби Борисов 02.03.2015 | 17:23

1. Да, убеден съм, че не отстъпват на никого, но вече са толкова разглезени, че нямат дори амбицият ада печелят. Това е спортна злоба, която вече се изгуби на Острова и това е генерален проблем за всички отбори и клубове. Вече се гледат финансовите резултати и бюджетите. Изпълнени ли са предварителните планове там ... всичко е наред. 

2. Д ати призная шансовете са 50 на 50. Не забравяй, че този отбор на арсенал винаги е скачал да защити своя треньор и морален баща (Венгер). Така ще стане и сега, убеден съм. Арсенал ще направи силен мач в Монако или пък ще е още по-кошмарен и от първия. Средно положение няма да има. И ако вкарат ранен гол ... 

Fan Евротурнирите и Мениджърите 27.02.2015 | 23:33

Боби какво мислиш за представянето на отборите от Англия в Европа и каква е причината за този крах? Евротурнирите никога не са били приоритет за мен (а смятам и за мнозинството фенове от Англия), но самото отпадане от подобни отбори е срамно. 

Оставам с чувството, че тези провали се държат на модерните измишльотни. В момента в които в Англия почнаха да се лансира по континентален футбол, континентални треньори и ко = почнахме да гледаме такива излагации. 
Как изглеждаше Спърс с Хари Реднап и на какво заприлича с тия Вилаш Боасчовци, Почетиновци и ко? Пул са същите... при Кени им липсваше това което липсваше на Челси миналата година. Един малко по креативен играч и един централен нападател, а след неговото напускане са тотално неспособно да се борят с добрите отбори. Да... бият слабаците, но в по сериозните мачове се дънят с гръм и трясък. 
Онзи инженер ли е, архитект ли е е същия загубеняк. В Реал направи същото... бие слабаците и идва важен мач със силен отбор и = пълен провал. Арсен с ината му и тоталната тактическа апатия я оставям без коментар, че само се ядосвам като фен на Арсенал. Проблемите на Ютд с тези измислени схеми също са ясни на всички и са коментирани прекалено много. 
 
Много ми се иска да видя как Пюлис и Биг Сам биха се справили със силен отбор. Смятам, че са хроа които могат да върнат духа на тези отбори и характера показван в ключовите моменти. Какво мислиш ти? 
Смяташ ли, че има шанс да видим отново в ЕПЛ - Кинг Кени и Кинг Кев? (Един Кийгън за мениджър на Пул ще е доста интересна опция) Хари и Дейвид О`Лиъри, Мартин О`Нийл и подобни по "британски" мениджъри?
Много ми се иска да види и Капело да води клубен отбор в Англия и да направи сблъсък с Моуриньо, но и това ми е много съмнително.
 
 
Какво мислиш върху тези перспективи?
 
 

Боби Борисов 02.03.2015 | 17:19

Цитирам нещо, което съм написал другаде. 

Английските клубове в Европа
 
А ако се питате какво могат да причинят многото пари, просто вижте какво се случва с английските клубове. Новият телевизионен договор ще донесе на Висшата Лига 8 милиарда паунда. И за да разберем какво означава той ще дам пример! Миналата година Кардиф Сити, който изпадна от елита на Англия, взе толкова пари от тв права, колкото Байерн Мюнхен. Прочетете пак предното изречение, защото е сензационно. Баварците са един от най-силните отбори в света. Но парите на Кардиф са колкото техните. А следващият договор ще е още по-голям. Не случайно в Испания вече се притесняват, че няма да издържат на финансовия натиск на Висшата Лига.
 
В същото време в последните години представянето на английските отбори в Европа става все по-слабо. И как да не е? Те участват в Шампионската Лига, стигат до фазата на елиминациите и там вече разликите в приходите не са чак толкова големи за осминафиналист, четвъртфиналист, полуфиалист или носител на трофея, сравнени с онези, идващи от Висшата лига. А с новия тв договор този процес ще се задълбочи. Арсенал има 15 поредни участие на осминафиналите, но в последните 4 години отпада на осминафиналите. И си взима едни планирани предварително милиони. Бюджетът е изпълнен!
 
Проблемът на отборите на Острова е, че гледат много повече към парите, отколкото към спортните успехи. Знам, че изглежда тъпо и нелогично, но е така. Има едни резултати, които ги интересуват, но те не са спортните, а финансовите на всеки 6 месеца. За Лига Европа вече никой не се учудва. Тотнъм и Ливърпул пускат в решителни мачове реванш част от играчите, които със сигурност не са първи избор. Но за английските отбори спечелването на Шампионската Лига не е толкова важно събитие. В следствие на което вече мотивацията им е различна и в Европа. В елита на Англия вече липсва Златна среда. Отборите просто търсят преминаването на границата то 40 точки, за да са сигурни, че ще оцелеят и толкова. Ще си осигурят същия бюджет и за следващия сезон. Това е единственото важно нещо.
 
И бавно, но сигурно футболът се превърна от спорт в начин за изкарване на пари. И сега ФИФА просто се нареди на опашката. И футболът с предаде пред големите пари. Окончателно!


 

Колко e седем плюс едно?
:) :( :D mad wink cool :P: angel aww baby :grin: :) blushing devil B-) ;( drool ermm excl fear geek hmm huh :DD
:mad: :mellow: :ohmy: :pinch: :?: :roll: :santa: :sheep: :shifty: :sick: :sweat: alien :tr: :? :w00 ;| :whistle logik :yawn :yes :zorro :shit: :thumbup :*
:afro: :hairy: :hyper: :brr: :arr: :zub: :thumb: :az:
:bag: :bn: :cv: g2 :bx: :nk :wall :lock
:levski: :chelsea cska manUn arsenal man_city liverpool novaSport_emot

Програма