БОБи директно

 Здравейте, приятели на английския футбол

 

"Боби Директно" е рубрика, която служи за задаване на въпроси, а не за дискусии и коментари. Преди да задавате въпроси, вижте това:

 

http://sport.novatv.bg/forum/topics/index/34/

 

Ще отговарям на 10 въпроса на ден. Освен това теми, чиито отговори могат да се намерят в рубриката "Анализи" ще бъдат пропускани.

 

мейлът за връзка е borislav.borisov@ntv.bg

Всеки въпрос, който ми е зададен ще бъде прочетен, но едва след като го одобря и отговоря ще се появява в тази рубрика. Който иска да дискутира някакви теми от английския футбол може да се регистрира във форума, където също има "Боби Директно".

Добавям и още нещо. Във форума има тема, в която мога да отговарям на ежедневни въпроси, свързани с програмата, мачовете и всичко останало. Тук ще казвам мнението си по теми, които ми направят впечатление и в никакъв случай няма да са много всеки ден, но задължително ще са футболни. Тук ще се говори за играта и то без обиди и провокации.

Надявал съм се, че няма да има нужда от рестрикции към потребителите, но трите години съществуване на сайта ме убедиха, че това е утопия. Жалко!

До този момент почти винаги съм публикувал критики и обиди към мен, за да не си помисли някой, че се крия. Смятам, че вече съм доказал, че мога да приема и подобни мнения. Сега обаче променям политиката на публикуване на подобни критики, освен ако не намирам нещо полезно в тях. И причината не е в мен, а в това, че подобен род мнения влияят негативно на сайта. Иначе продължавайте да ме критикувате! Може да сте сигурни, че ще прочета каквото сте написали и ще обърна внимание на мнението Ви без да съм задължен да се съгласявам с него. Същото важи и за позитивните текстове.

Всички въпроси ще бъдат публикувани след одобрениe!

въпроси и отговори добави въпрос
Тихомир ЛФК 21.08.2014 | 16:23

Боби, смяташ ли, че евентуален трансфер на Балотели по оста Милан - Ливърпул за 16М паунда е оправдана инвестиция?

Боби Борисов 21.08.2014 | 16:32

Около границата на нормалното е. Сумата не е много висока за качествата на играча, дори ми се струва ниска. Но пък това е заради емоцционалното състояние на футболиста, което не е ясно какво е във всеки момент. Така че като сума - сделката изглежда добра. 

Като качества Балотели може да се сработи лесно с останалата част от отбора, защото има скорост в себе си. 

Остава въпроса дали Роджърс може да го удържи да не прави глупости. Ще видим отговора в сезона. Ако мениджърът успее, сделката ще е супер за Ливърпул. 

villa fan Tom Fox 21.08.2014 | 15:53

Боби,
Защо Том Фокс стана изпълнителен директор във Вила, в Арсенал се справи отлично? Това хубаво ли е за Вила? Какво следва от тук нататък за Вила? Нещо не схващам замисъла на Лърнър, ще продава ли отбора последно, ако да - има ли купувачи, ако не - да не би да чака по-добри резултати и да продаде отбора за желаната от него сума. Да не би да се надява с новия изпълнителен директор да излезе на печалба от трансфери и сключване на договори с фирми (както Том направи в Арсенал с Пума).....моля те внеси малко яснота, ако знаеш нещо по темата или имаш своя версия ???

Боби Борисов 21.08.2014 | 15:56

Защо, нямам идея. Знам, че беше на интервю във Вила, но сега от теб разбирам, че е станал изпълнителен директор. Вероятно във Вила искат да спазват модела на американските спортни клубове. 

Ако можех да ти кажа какво мисли Лърнър щях да ... нямам идея какво щях да направя, обаче щеше да е свързано с пари. 

Честно казано за мен има следното обяснение. Том Фокс бе част от един процес, който аз бих нарекъл "реализиране на потенциала". Това е за Арсенал. Сделките с Пума и Емиратс бяха такива. Бих се обзаложил, че това е идеята и за Вила - да се реализира техния потенциал. А той е огромен. 

chardafon1925 А група 21.08.2014 | 15:00

Здравей, Боби! Извинявай, но ще кажа няколко неща за българското първенство. Писна ми от идиоти, които дават крайни оценки за А група и ви ругаят за това, че ще я излъчвате. На който не му харесва - да не гледа. Аз ще дам само няколко факта за да опровергая скептиците: Като е толково лошо нашето първенство, защо тогава има най-високият рейтинг?! Като е толкова слабо, защо тогава футболисти от нашата А група играят в Англия и по света?! Като имаме слаб футбол, защо всички водещи клубове се оглеждат за нашите млади таланти?! Да, не сме на нивото на английския и испанския футбол, но това все пак си е нашето първенство... Но ние в България сме свикнали да сме чуждопоклонници и да отричаме всичко родно. Това показва, че не уважаваме себе си! Не разбирам също така, какво пречи да си обичаме и родния и английския футбол? Едното не изключва другото и аз съм жив пример за това. (Боби, знам, че не искаш да пишем тук за български футбол, но те моля да публикуваш мнението ми.)

Боби Борисов 21.08.2014 | 15:54

Във всяка страна в последните години родното им първенство има най-висок рейтинг. Това е нормално, заради факта, че играят футболисти от същата държава. 

Нито един водещ клуб не се оглежда за български играчи. За съжаление. А си има и причини. 

 

Xpander Твърдоглавие 21.08.2014 | 12:30

Здравейте ,г-н Борисов !
Пожелавам ви на вас и целия екип успехи и спорна работа през новия сезон изпълнен вече и с още повече нови предизвикателства !
Въпросът който ме вълнува е - според вас Арсенал има ли нужда от нов халф с изразени качества в дефанзивната част на играта и ще привлече ли г-н Венгер именно такъв ?
 Знам че още преди сезона и други потребители ви задаваха подобни въпроси ,но за мен с оглед играта в изминалите 3 мача ,контузията на Артета ,пък и преди нея продължава да се вижда сериозния проблем от миналия сезон а именно работата на централните полузащитници в дефанзивен план,която пък се подсилва още повече и от футболистите които играят по крилата ,въобще от доста години липсва играчът от халфовата линия със страст и желание да даде битка във важните мачове,можем да споменем Фламини,но пък годините му, цялостните му качества  и ролята която Венгер му дават не му позволяват да даде нужния принос към играта на отбора в този аспект, Диаби за съжаление ,момчето така и май няма да ги преодолее тези хронични контузии,а Коклен продължава да бъде загадка и то не само за мен .

Боби Борисов 21.08.2014 | 15:52

Може иб Арсенал има нужда от такъв играч, но само ако е с доказани качества. Да, ако може да се вземе Кедира, това ще е важно. Но ако ще се взима някой, за когото не е сигурно дали е по-добър от наличните играчи, тогава не си струва. 

dok34 BG 21.08.2014 | 11:25

Боби, след като не желаеш тук да говориш за бг футбола, къде ще го правиш ??
Ще има ли секция за А група и поне друг от твоите колеги, който да отговаря на въпроси относно БГ отборите ?

Боби Борисов 21.08.2014 | 15:52

Ще видим. Това е една от идеите, но да видим как ще я развием. 

Mlad_Merindjei Челси 20.08.2014 | 18:52

Здравей, Боби

 
Наблюдавайки мача на Челси срещу Бърнли ми направиха впечатление няколко неща, съгласен ли си с тях?
 
1.Движението на Диего Коща, специално през първата част, ми напомни страшно много на това на Суарез в Пуул миналия сезон....Начинът, по който се връща назад да търси топката, движението по цялата широчина, остротата в действията....Виждаш ли прилика между двамата?
 
2.Тримата в халфовата линия на Челси /Оскар, Сеск и Матич/ се очакваше да бъдат така-двама дефанзивни в лицето на Сеск и Матич и пред тях Оскар, но доста често местата на Оскар и Сеск бяха сменени в хода на мача и по-често Сеск беше атакуващият в 3-ката халфове....Как мислиш, с 1 или с 2 опорни/дефанзивни/ полузащитници ще играе Моу в мачовете?
 
3.По мое мнение, макар и като фен на МЮ, смятам, че Челси от Топ 5 през първия кръг игра най-добре и като цяло се представи най-стабилно...
 
4.Извън Челси, по традиция въпрос за МЮ....Кое ще е по-лесно за Ван Гаал при налагането на неговата схема 3-5-2....Да накара офанзивните Йънг, Янузай, Валенсия да играят добре и в защита като бекове, или да накара дефанзивните Рохо, Шоу, Рафаел да играят добре и в атака като крила...Според мен 2-то е по-лесно и именно тука се крие ключа в избора на подходящите играчи за тази схема 3-5-2 и нейният успех....

Боби Борисов 21.08.2014 | 15:48

1. На мен Диего Коща ми е абсолютно подобен на Дрогба. Дори на моменти си мисля, че Дрогба бе взет, за да възпита Диего Коща в своите силни страни. 

2. Не, тройката има точно определени функции. Има дефанзивен и офанзивен, а има и един креативен полузащитник. Матич е дефанзивен, Оскар е офанзивен (разбирай близо до наказателното поле на противника), а Сеск е там, където трябва. той има свободата да организира и диктува играта на Челси. 

3. Реално съперникът на Челси също бе най-слаб, но си абсолютно прав - представянето на Челси бе най-впечатляващо. 

4. Рохо ще е от централните защитници - лявостоящия в тройката. Иначе в тази формация е по-добре да накараш офанзивен играч да действа по целия фланг. Поне според мен. Е, ако имаш Ашли Коул от ранните му години би свършил страхотна работа. Или пък Стюарт Пиърс в ранните му години. 

Марио Янчев Токшоу 20.08.2014 | 18:32

Здравей Боби, ще те помоля, ако може редовно да качвате предаванията с Токшоуто в сайта Ви или на нова плей. Мерси предварително и поздрави.  

Боби Борисов 21.08.2014 | 15:48

Ще предам. 

Chelsea_CFC Челси 20.08.2014 | 13:52

Здравей Боби,имам няколко въпроса,може би единия от тях не е точно въпрос  
1.Какво мислиш за представянето на Челси?Единствено те от топ отборите си взеха без проблем мачът.Какво мислиш за новите лица(е не можахме да видим Фелипе Луиз,но съм почти сигурен,че ще го видим в действие в следващия мач),както и като фен на Арсенал не те ли заболя да гледаш Фабрегас и неговото страхотно представяне(не го приемай като заяждане  ).И не на последно място какво мислиш за темата Чех-Куртоа(аз съм против изваждането на Чех от титулярите при условие,че има още 6-7 години на футбол)
2.Гледах мача на Пул със Саутхемптън(симпатизирам на ''светците''),а Пул се измъкнаха и биха с късмет,та идеята ми е,че дори и без Лалана,Шоу,Чембърс,Ловрен и  Ламбърт играха добре,а когато Джей Родригез се завърне очаквам да бъдат дори по-силни,заедно с Пеле и Лонг(очаквам много от него,въпреки че с този пропуск на празна врата се поизложи малко).Тук също искам мнението ти(надявам се,че нямаш нищо против,че не говоря на ''вие'')за вратарското място м/у Форстър и Боруц.
3.Не съм фен на българското първенство и дори ''дербитата'' не гледам(принципно не съм много ок с това,че ще го излъчвате,защото няма да мога да се насладя напълно на ВЛ),но просто екипа ви е страхотен и някак си има такава аура,че дори някое азиатско първенство да предавате ще е интересно,та мисълта ми е,че се прежалих да гледам от 2 години насам някой български мач(Лудогорец-ЦСКА)и взе,че ми хареса и то не толкова заради футбола,а по скоро заради коментара ти 


 

Боби Борисов 21.08.2014 | 15:44

1. Челси изигра сериозен мач. Тимът показва желание да промени стила си. Топката върви бързо и леко между отделните футболисти, атаките имат завършек. Всичко беше наред. А и Фабрегас е добро попълнение, защото прави играта различна. винаги съм го считал за висока класа. Колкото до Чех, там е интересно. Явно Мауриньо иска да създаде основите на един нов тим и куртоа се вписва идеално в тази концепция. Така че Чех е жертва на обстоятелствата. А и ако изобщо Челси иска да вземе някакви пари за него, сега е моментът това да се случи. 

2. Отговорът за втарая на Саутхямптън е подобен. Просто идва ред на Форстър, а и той демонстрира класа. 

Колко e нула плюс пет?
:) :( :D mad wink cool :P: angel aww baby :grin: :) blushing devil B-) ;( drool ermm excl fear geek hmm huh :DD
:mad: :mellow: :ohmy: :pinch: :?: :roll: :santa: :sheep: :shifty: :sick: :sweat: alien :tr: :? :w00 ;| :whistle logik :yawn :yes :zorro :shit: :thumbup :*
:afro: :hairy: :hyper: :brr: :arr: :zub: :thumb: :az:
:bag: :bn: :cv: g2 :bx: :nk :wall :lock
:levski: :chelsea cska manUn arsenal man_city liverpool novaSport_emot

Програма