БОБи директно

 Здравейте, приятели на английския футбол

 

"Боби Директно" е рубрика, която служи за задаване на въпроси, а не за дискусии и коментари. Преди да задавате въпроси, вижте това:

 

http://sport.novatv.bg/forum/topics/index/34/

 

Ще отговарям на 10 въпроса на ден. Освен това теми, чиито отговори могат да се намерят в рубриката "Анализи" ще бъдат пропускани.

 

мейлът за връзка е borislav.borisov@ntv.bg

Всеки въпрос, който ми е зададен ще бъде прочетен, но едва след като го одобря и отговоря ще се появява в тази рубрика. Който иска да дискутира някакви теми от английския футбол може да се регистрира във форума, където също има "Боби Директно".

Добавям и още нещо. Във форума има тема, в която мога да отговарям на ежедневни въпроси, свързани с програмата, мачовете и всичко останало. Тук ще казвам мнението си по теми, които ми направят впечатление и в никакъв случай няма да са много всеки ден, но задължително ще са футболни. Тук ще се говори за играта и то без обиди и провокации.

Надявал съм се, че няма да има нужда от рестрикции към потребителите, но трите години съществуване на сайта ме убедиха, че това е утопия. Жалко!

До този момент почти винаги съм публикувал критики и обиди към мен, за да не си помисли някой, че се крия. Смятам, че вече съм доказал, че мога да приема и подобни мнения. Сега обаче променям политиката на публикуване на подобни критики, освен ако не намирам нещо полезно в тях. И причината не е в мен, а в това, че подобен род мнения влияят негативно на сайта. Иначе продължавайте да ме критикувате! Може да сте сигурни, че ще прочета каквото сте написали и ще обърна внимание на мнението Ви без да съм задължен да се съгласявам с него. Същото важи и за позитивните текстове.

Всички въпроси ще бъдат публикувани след одобрениe!

въпроси и отговори добави въпрос
arsenal_dons_11 ... 20.06.2014 | 21:18

Бобка нямам търпение да видя Джоел Кембъл с екипа на Арсенал .. ще бъда честен като кажа че представянето му на световното изобщо не влияе на това мое желание .. напротив представянето му на Мондиала само подвърждава това което искам .. да бъде част от Арсенал .. от доста време го следя и ми се струва освен че е изключителен талант ще се превърне във футболист от световна класа .. Вчера обаче излязоха информации че Милан иска да го размени за Балотели .. струва ли ти се това за възможно особено след като Венгер както и самият Кембъл подвърдиха че следващия сезон той ще е част от Арсенал .. 
Какво мислиш като цяло за него ? Готов ли е да се наложи в отбора и ако имаш малко по достоверна информация за неговото бъдеще да я споделиш .. 
.. Аз съм много разтревожен от информациите които се появиха и ще бъде много жалко и нетипично за самия Венгер и клуба да не му дадат шанс да се наложи в отбора и вместо това да го разменят за скандалния глезльо Балотели .. :(

Боби Борисов 22.06.2014 | 11:34

Всичко може да стане, но за мен Венгер ще иска да има трима централни нападатели, от които единият да може да играе и на крилото - Кямбъл е такъв. Так аче освен балотели на него му трябва и още един играч, така че не вярвам да продаде Кямбъл. В отбора ще са Жиру, Кямбъл и още един нападател. 

redandwhite :)) 20.06.2014 | 20:44

"аз за 15 години не видях от него в националния отбор дори и половината от страстта, която влага в Ливърпул като капитан. "  We are not english , we're scouse . Може би това казва достатъчно :)

Боби Борисов 22.06.2014 | 11:34

Сигурно е така. И да ти призная колкото пъти отивам в Ливърпул се убеждавам, че има нещо такова. 

RedDevil Английски футбол 20.06.2014 | 18:05

Боби, привърженик съм на Юнайтед от повече от 15г., съответно и на английския футбол, за този период съм видял и 2 и 200.

Хайде да си признаем очевидното - време е да се промени нещо във философията на футбола, на който се учат младите играчи. Абсурдно е младите играчи да са толкова зле технически. Футбола не е само тичане и шпагати и колкото по-скоро се разбере това от ръководните кадри толкова по-бързо ще излязат качествени кадри, и по този начин сами ще се редуцират чужденците в клубовете, без да се взимат някакви законови мерки.
Нека вземем за пример немците, които в началото на века бяха доста зле - отпадане още в групите на Евро 00 и 04 - и след това ръководните кадри се събраха и решиха да сменят курса, след като предишния очевидно не беше правилния и сега се виждат резултатие, които са полуфинали и финали на всяко първенство - нещо, което Англия не е виждала от десетилетия.
В Англия има качествени млади играчи, няма спор, но са силно ограничени в това да са бързи и да могат да правят шпагати и на местно ниво това може и да минава, но когато се противопоставят на по-разнообразен тип футбол се виждат пробойните.
Не е ли доказателство наличието на толкова много чужденци(в последно време най-вече испанци, защо ли?), че нещо не е наред ?
пп. С оглед на това, че беше привлечен ЛВГ още ли смяташ, че уволнението на Мойс беше грешка ? ( абстрахирайки от начина, по който беше направено )

Боби Борисов 22.06.2014 | 11:32

Аз мисля, че има предостатъчно национали на Англия, коит онямат проблем с индивидуалната техника към момента. Дори и ти можеш да ги изброиш. 

Нека обясян за Мойс. Ако приемем, че в момента на уволнението на Мойс всички са знаели, че Ван Гаал ще бъде назначен, има логика и го приемам. Но аз се питам следното - първо назначиха шотландец вместо Фъргюсън. Сега назначават диктатор. Всъщност в Юнайтед какво точно искат? Дали не е просто един нов Фъргюсън. 

Анфийлд Добавка 20.06.2014 | 16:07

Интересен факт ми дойде на акъла относно Джерард. Човекът не е виновен за случващото се в Англия, дори и за случващото се в Ливърпул. Според мен той е голям играч, но когато става въпрос за тежки мачове, той не е човекът, който може да измъкне своя отбор. Великият момент в Турция преди 9 години - не беше само негова заслуга - тогава имаше много големи имена като Карагър и Хамън. Вчера и въобще през целият сезон във ВЛ, Джерард, нямаше подобни хора до себе си. Така че, вчера Ходжъсън направи голяма грешка. Грешката беше, че Джерард можеше да има подобен човек до себе си, а именно Франк Лампард, който точно за подобни мачове би трябвало беше взет, но той реши да заложи на изчакването, тоест младото, но очевидно то не бе готово за тази тежка битка! Изводът е, че който и треньор да има Англия през следващите години, просто само с един изявен лидер, не става!

 

Боби Борисов 22.06.2014 | 11:31

Да ти призная много пъти сме виждали Лампард до Джерард в мачове и почти никога не се е случвало нещо позитивно. 

gonzalez 20.06.2014 | 15:03

Боби,тъкмо щях да те питам за провала на Англия,но видях,че си отговорил изчерпателно на въпроса.Въпреки това болката от загубите на отбора не става по-малка,макар че донякъде утехата ми е в Луис Суарес и симпатичния отбор на Уругвай.Все пак той е суперзвездата на Ливърпул и се видя,че може да вкарва голове не само за червените.Не знам дали ще бъде възможно той да остане,освен ако самият не поиска това,поне за още един сезон>
Иначе във финалната фаза аз виждам Германия,Холандия,Бразилия и Аржентина.Интересно дали великолепното поколение на Белгия ще успее да се реализира и особено моите хора от Уругвай.Дай Боже отново полуфинал, поне>)
Относно Рой Ходжсън, той беще прословут,че държи отборите му да играят перфектно в защита.Нищо такова не се видя нито вчера,нито оня ден.Дали преценката му,че Рио и Тери са вече изчерпани или робува пред името и личността на Стиви Джи,защото един истински опорен халф,може би би бил по-ефикасен,защото кой например вместо Джагиелка и Кейхил,понеже аз бих гласувал особено за втория/Или пък разстановката на отбора беше твърде офанзивна с едновременното присъствие на Стъридж,
Уелбек, Руни и Стърлинг,а и Хендо и Джерард,ами то нямаше кой да мисли за защита, камо ли да приложи уменията си в тази посока.
Впрочем съгласен съм с преждеговорившия,че мястото на Дани Уелбек е на резервната скамейка,както в клубния,така и в националния отбор>

Боби Борисов 22.06.2014 | 11:29

Аз пък започвам да мисля за връзката между конгрес ана ФИФА и опита на УЕФА да поиска оставката на Блатер с провалите на няколко европейски отбора. Испания и Англия са аут, Португалия е на път, да не говорим за останалите, които отпадат. Решил съм да проверя колко европейски отбора най-много са отпадали в групите на последните Мондиали. 

Bobsan_931 Англия 20.06.2014 | 14:21

Със риск да прозвоча като професионалист но според мен като цяло грешката е в Ходжисън супер "ограничен" е. Имаш млада 2ка в лицето на Смолинг и Джоунс които играят от 4г заедно вярно не са на нивото на Кеихил но все пак се допълват по някакъв начин. Джагиелка пък от друга страна вече не е като от преди 2години  Шоукрос Стоунс че даже и Бърн бяха по стабилни от него през сезона защо поне капитана на Стоук не бе взет. В нападението Лалана Баркли Уилшър  и титуляр е Уелбек. а се чудя какво правят в момента Карик Фердинанд и Тери. Не знам защо Ходжисън си въобрази че са игарли страхотно срещу Италия ама да излезнеш със същия състав ми изглежда малко пресилено. Казват че надеждата умира последно но уви тя умря снощи. Дано поне Лампард е титуляр срещу Коста рика заслужава го искрено се надявам и за Фостър Смолинг и Джоунс
А най гадното е че  имат играчите да играят красив и нападателен футбол но те са в резервите им.
(поне може да си делнат полета с Испания на връщане)
                   

Боби Борисов 22.06.2014 | 11:27

Да си призная и аз не вярвах, че липсата на Тери ще се отрази толкова много. Защото при всички тежки упреци към отбора, три от головете са на централния защитник (който и от двамата да е) и ми се струва, че без втория гол срещу Италия и втория срещу Уругвай, които един опитен бранител ще възпре, Англия би имала друго положение. 

Признавам, че съм подценявал влиянието на лидерските и индивидуални качества на Тери в този формат на националния отбор. 

Outrageous Man до Delcho 20.06.2014 | 13:17

Съгласих се с теб за пресата. Не и за халфовете на Италия. Като се изключи Верати, които е малко невзрачен другите биха били дори титуляри в Англия. Въпреки че съм фен на Ливърпул .. де Роси определено е над футболните качества на Джерард в дълбоката му позиция (сега, а не когато Джерард пикираше). Маркизио е подобрена версия на Хендерсън (въпреки че Хендо има време да расте) - скъсва се от тичане, отнема много топки, само че може да вкарва и има по-добър дълъг/средно-дълъг пас (който любопитно се подобри когато стана съотборник с Пирло в Юве). Мота имаше 100% успеваемост при пасовете за 30те минути, които беше на терена. Илюзия е, че не са класа. Който и халф в света да играе до Пирло някакси ще бледнее в момента. Накратко ги оценявам Пирло> де Роси, Маркизио, Мота > Джерард, Хендерсън > Верати
Бековете наистина са най-слабото звено в отбора им (С Дзамброта и Гросо отпреди години, биха били фаворити за титлата). Въпреки че Дармиан направи силен мач.
ПС. Боби, не ме изяждай, знам че си огромен английски фен и сигурно няма да се съгласиш     

Боби Борисов 22.06.2014 | 11:26

Тук не става дума за съгласие, а за логика в съжденията. В твоето я има, всеки си има мнение.

Goro (Г. Христов) 20.06.2014 | 12:48

Здравей Боби,
според мен Ходжсън направи 3 големи грешки с/у Уругвай - първо не пусна разиграващ халф - Лалана, Баркли или Лампард.
Второ - на мястото на Стърлинг трябваше да играе Милнър.
Трето - не можеш да играеш с 4 нападатели, от които 2-са (Стъридж и Стърлинг) егоисти, а другите не играят на своите позиции (Уелбек и Руни).

Уелбек трябваше да си играе типична 9-ка, Руни зад него или до него, Стъридж и Стърлинг  не трябваше да играят, Лалана (Баркли) и Милнър на техни места. Това щеше да направи разликата, видя се че Стърлинг не е дорасъл за такъв мач, Стъридж освен да пада като перце, не се отличи толкова и за двамата важи - само ЖЕЛАНИЕТО ДА СЕ ИЗТЪКНЕШ ИЛИ ДА ИГРАЕШ, не е непременно добър футболист. Ламбърт беше идеален за този мач, дори и на мястото на Руни. И тази заиграваност в дясно между футболистите на ПУУЛ, просто беше отчайваща, едно и също през цялото време, това ме уби. Видя се, че в ляво, ако играеше Милнър или Чембърлейн може да се направят хубави неща. Надявам се, че някой друг по-смел треньор ще ги нареди правилно. Казваш да не се сменя треньорът, но за мен той не отговаря на новата тактическа грамотност в световен мащаб. Напр. треньорите на Чили и Колумбия, на Хърватия дори се представят. Да не забравяме, че Льов е доста по-млад от Рой.
За двата гола беше виновен Джерард, бавен и муден при първия и неадекватен при борбата за втория.

За мен 11-те а и се надявах да са:Харт,Джонсън, Кейхил, Ягиелка, Бейнс, Хендерсън, Джерард, Лалана, Уелбек, Милнър, (Чембърлейн или Руни).

Но консервентизма си каза думата. Уругвай направи 5 смени.

Яд ме е, защото можеше да се направи нещо, но ранното отпадане ще запази силите на футболистите от моя клуб.

Боби Борисов 22.06.2014 | 11:23

Аз не бих критикувал толкова яростно определени индивидуалности. 

Но и на мен тези четирима атакуващи играчи май ми се видяха много във втория мач. В крайна сметка се загуби баланса в отбора и се получи едно разкъсване в центъра. 

Никой от нас не може да е сигурен защо стана така. Според мен ходжъсн е искал в първия мач от Стърлинг, а във втория от Рууни, да са по-близо до Джерард и Хендерсън, но не стана нито в единия, нито в другия случая. Но истината е, че без да сме сигурни какво се е случило в съблекалнята и какви точно са били указанията, не можем да гадаем. Знаем от интервюто на Гари Невил пред ITV и ББС, че идеята на Стърлинг в първия мач е да бъде около Пирло. Това е единственото сигурно. 

Колко e нула плюс три?
:) :( :D mad wink cool :P: angel aww baby :grin: :) blushing devil B-) ;( drool ermm excl fear geek hmm huh :DD
:mad: :mellow: :ohmy: :pinch: :?: :roll: :santa: :sheep: :shifty: :sick: :sweat: alien :tr: :? :w00 ;| :whistle logik :yawn :yes :zorro :shit: :thumbup :*
:afro: :hairy: :hyper: :brr: :arr: :zub: :thumb: :az:
:bag: :bn: :cv: g2 :bx: :nk :wall :lock
:levski: :chelsea cska manUn arsenal man_city liverpool novaSport_emot

Програма