БОБи директно

 Здравейте, приятели на английския футбол

 

"Боби Директно" е рубрика, която служи за задаване на въпроси, а не за дискусии и коментари. Преди да задавате въпроси, вижте това:

 

http://sport.novatv.bg/forum/topics/index/34/

 

Ще отговарям на 10 въпроса на ден. Освен това теми, чиито отговори могат да се намерят в рубриката "Анализи" ще бъдат пропускани.

 

мейлът за връзка е borislav.borisov@ntv.bg

Всеки въпрос, който ми е зададен ще бъде прочетен, но едва след като го одобря и отговоря ще се появява в тази рубрика. Който иска да дискутира някакви теми от английския футбол може да се регистрира във форума, където също има "Боби Директно".

Добавям и още нещо. Във форума има тема, в която мога да отговарям на ежедневни въпроси, свързани с програмата, мачовете и всичко останало. Тук ще казвам мнението си по теми, които ми направят впечатление и в никакъв случай няма да са много всеки ден, но задължително ще са футболни. Тук ще се говори за играта и то без обиди и провокации.

Надявал съм се, че няма да има нужда от рестрикции към потребителите, но трите години съществуване на сайта ме убедиха, че това е утопия. Жалко!

До този момент почти винаги съм публикувал критики и обиди към мен, за да не си помисли някой, че се крия. Смятам, че вече съм доказал, че мога да приема и подобни мнения. Сега обаче променям политиката на публикуване на подобни критики, освен ако не намирам нещо полезно в тях. И причината не е в мен, а в това, че подобен род мнения влияят негативно на сайта. Иначе продължавайте да ме критикувате! Може да сте сигурни, че ще прочета каквото сте написали и ще обърна внимание на мнението Ви без да съм задължен да се съгласявам с него. Същото важи и за позитивните текстове.

Всички въпроси ще бъдат публикувани след одобрениe!

въпроси и отговори добави въпрос
A.S. Грешките в Юнайтед. 29.08.2014 | 11:05

Здравей Боби! Би ми било изключително любопитно да разбера какво би казал ти за грешките, които аз виждам в управлението, играта и като цяло отбора на Манчестър Юнайтед.

1. Ще започна от самото начало с избора за ван Гаал за треньор. Нека оставим на страна чисто треньорските му умения, но не мислиш ли, че бе грешка да бъде привлечен той при положение, че водеше отбор на световното? Вярвам, че при срещите си с ръководните органи в отбора той е представил идеята си за начина, по който ще изглежда отбора... и тук идва въпроса "защо той?". След като е решил да промени схемата на игра генерално(схема, в която никой от играчите не е играл никога), а няма достатъчно време преди началото на сезона тя да се интегрира? ЛВГ постоянно повтаря "трябва ми време", но при друг треньор, дори налагащ същата постройка(стига да си започне навреме подготовката) сега отбора щеше да е в доста по-напреднал етап от усвояването. Друг от проблемите при холандеца много ясно се забелязва и в 3-та официални мача до момента: Отбора е тотално объркан от въпросното 3-4-1-2, но ЛВГ през цялото време седи на скамейката. Според мен работата му е да е на тъча и да помага на футболистите ПОНЕ със заемането на правилните позиции.
2.Нека разгледаме и трансферната политика. Какво купи МЮ до този момент?: Два ляви бека, централен халф и крило. За мен лично Евра можеше да изкара още поне 2 сезона, или пък Алекс Бютнер да бъде отново резерва на титулярния играч, но... както и да е. Видима е нуждата от още един централен полузащитник(дали ще бъде закупен някой, съвсем скоро ще разберем). Тук идва и трансфера на Ди Мария, който поне в мен оставя много противоречия и за това ще му отделя отделна точка.
3.Та... купиха Ди Мария. Рекорден трансфер, без съмнение прекрасен играч, но къде точно ще играе?
-първата възможност е както ти казваш аржентинеца да играе като нападел заедно с РВП, а Рууни да бъде изтеглен назад, същото важи и за Мата. Къде са проблемите тук?: първо ван Гаал няколко пъти в интервюта заявява, че 3-4-1-2 е схемата за отбора тъй като така не се налага да избира между Рууни и РВП. Би било голямо противоречие да махне първия от позицията му. Втория проблем, който виждам тук, е играта на Мата като опорен халф при такава постройка. Според мен испанеца няма необходимите качества да се справи като такъв.
-втория вариант е поставянето на Анхел като халф-бек, което би било най-голямата глупост правена някога.
-третия би бил, според мен, преминаването към схема с 4-ма защитници. Тук вече дали с 4-4-2 или 4-3-1-2 (с двама нападатели, за да се запази търсеното с Рууни и РВП отпред) е видно, че за Ди Мария ще има място при всички положения.
-изкушаващо за мен е да си помечтая и за едно 4-3-3, с нападателно трио Рууни-РВП-Ди Мария и халфова линия иградена от някои измежду Флетчър, Карик, Ерера, Мата, Кагава (в такава схема вече повече виждам добро представяне от Мата)
-доброто, старо 4-2-3-1 тук вече идва проблема с избора между Рууни и РВП за нападател и Рууни и Мата за 10ка. Като добър вариант ми се струва да се опита 4-1-4-1. Постройка Ди Мария- Рууни- Мата(Кагава)- Янузай(Валенсия) в четворката халфове ми се струва много интригуваща.
4. Тук като последна точка ми се иска да задам пряк въпрос към теб. Защо Кагава не получава шанс да играе зад нападателите? Разбира се Мата е прекрасен футболист, но аз не виждам нищо специално от него през цялата подготовка и официалните мачове като изключим няколко (най-много 7-8) наистина супер класни докосвания. Отделно не разбирам защо трябва той да бие статичните положения (ако ти е направило впечатление той няма едно добро центриране от корнер или пряк свободен удар), но това е вече друга тема...

Поздрави!

Боби Борисов 29.08.2014 | 18:07

Въпросите около Юнайтед са страшно много. Но за мен отговорите са малко. Всяко съждение може да е правилно, а може и да е грешно. 

Нека си кажа, че просто аз нямам точен отговор на всички теми. Просто трябва да се гледа и да се правят по-малко изводи. 

Goro (Г. Христов) 3-5-2 29.08.2014 | 11:02

Здравей Боби,

имам въпрос относно системата. Водещите отбори в Англия, не играят тази система, отбори около 10-то и по-надолу я налагат, според мен Юн ще се превърне в средняк, ако не промени системата, ти как смяташ?
Това разсъждение го правя възоснова  на:
1. Тази система не върви с/у отбраняващи се отбори (МКД), разчитащи на контраатака.
2. Във ВЛ се играе доста по-бързо и няма как да се реагира на това, чрез нея.
3. С това изказване за повече от година на налагането й, ще доведе до класиране извън топ5 отново и ще намалеят финансите. Затова смятам, че и ЛВГ трябва да се ориентира бързо, ако не иска да си тръгне бързо.

Очаквам и Бърнли да ги притесни много сериозно и ако вкарат първи гол, може да се стигне до още едно разочароващо постижение.
Приятен ден.

Боби Борисов 29.08.2014 | 18:06

Отборите от долната половина на класирането прилагат всъщност 5-3-2, а не 3-5-2. Да, разликата е малка, но я има. 

 

LvG ... 29.08.2014 | 00:46

Здравей, Боби. 
След като прочетох мнението на един фен за Мойс и Ван Гал, за това, че холандеца е "жена" и Мойс е бил правилния човек, просто не се сдържам да напиша и моето мнение. Аз въобще не мисля така.
Съгласен съм, че вината не беше напълно в Мойс, не беше само той виновен за лошата игра. Но при него се случи нещо, заради което просто беше неизбежно да бъде уволнен. Играчите не вярваха в него, той загуби съблекалнята, на което се дължеше тази безидейна игра и липса на желание. 
 Относно Ван Гал. За мен всички прибързват. Вярно е, че каза, че всичко освен титлата е провал, но спомнете си след всичките победи в предсезонната подготовка какво каза той? Той предупреди, че нещата няма да стоят точно така, каза че му е нужно време, че футболистите не могат да свикнат толкова бързо, че са му нужни поне 3 месеца. 
 Относно похарчените пари. Вярно е, че похарчихме много пари и че имаме по - лош старт. Но някой замисли ли се, че от всичките футболисти, които привлякоха Юнайтед, единствено Ерера е взел участие в мачовете (60 минути срещу Суонзи)? Освен това, има още 5ма контузени играчи (при това важни). Днес на пресконференцията Ван Гал потвърди, че има още един и с това стават 10. Само погледнете с каква защита играхме срещу Съндърланд -  Кийн/Джоунс/Блекет. Съпоставете я със защитата от миналата година. 
  Така че за мен е рано за изводи. След като се върнат всички играчи от контузиите си, след като новите играчи също са готови да се включат, след като отбора възприеме идеите на Ван Гал,  чак тогава могат да се вадят изводи. 
 ПП - За мен холандеца е правилният човек, защото е градил отборите на Барса, Байерн и Аякс. Играчите имат вяра в него, нещо което го нямаше при Мойс. Така че трябва търпение, просто не може да се очаква за две седмици нещата да се получат. При други отбори изграждането на нов отбор се случва с години, но ние сме късметлии да имаме финансовата възможност да става по - бързо, така че повтарям - търпение. 

Боби Борисов 29.08.2014 | 18:05

За мен сега е важен един въпрос - кога трябва да е моментът, в който вече времето няма да е фактор при анализа на работата на Ван Гаал. През октомври ли, през ноември ли?

Здрасти,Бобка! Б.Р 28.08.2014 | 12:37

Боби още преди време ти бях казал,че Брендън Роджърс работи неправилно и освен това просто не е замесен от тестото на победителите,като Моуриньо,Фъргюсън,Боб Пейсли,Брайън Клъф и останалите легендарни треньори във футбола.Той прави безумие след безумие.За престоя си в Ливърпул,не разбра ли,че такива талантливи испанечета,чисто и просто не са за Англия,камо ли за Ливърпул.Испанец може да вирее в Англия,ако наистина е голяма класа.Справка:Алонсо,Мата,Давид Силва.Роджърс взима дълбока резерва на Атлетико Мадрид!!!!!Moreno е добър,но не е за Англия.Боже 25 млн за Лазар Маркович????Мисля,че след този сезон Роджърс просто трябва да си отиде,защото доказа,че не става.Аз си подържам тезатата,че много по-добър вариант за Ливърпул беше Роберто Мартинез,определено много по-добър мениджър от Брендо.

Боби Борисов 29.08.2014 | 18:04

Между другото на мен Маркович ми направи страхотно впечатление. Към момента потенциалът му изглежда доста сериозен. 

Зравей Боби! Все още е много рано да говорим за крайното класиране в ВЛ

но мислиш ли че Юнайтед този сезон изобщо ще се добере в топ десет при такова начало каквото имат само отбори около дванайста петнайста позиция? И може ли Ван Гал вътрешно да е притеснен от резултата 4-0 срещу М.К. Донс и да казва че не е впечатлен от загубата за да не притеснява играчите?

Боби Борисов 29.08.2014 | 18:02

Топ 4 може да се постигне и след по-слаб старт на сезона. За мен е доста рано да се говори дали Юнайтед ще се справи с тази задача. Зависи страшно много то това дали Ван Гаал ще успее да накара играчите си да действат ефективно в новата формация. Но никак няма да им е лесно на Червените дяволи да постигнат топ 4. 

20times Di Maria 27.08.2014 | 15:07

Виждам, че доста хора ти задават въпроса за това къде според теб ще играе Ди Мария, дали ще се смени схемата, дали им е нужен. Поне според мен това е един доста добър трансфер, но не мисля, че ще се получи както ти каза във ефир. Ван Гал вчера след мача каза това, което си мисля, че ще направи - че Ди Мария може да играе като халф във триъгълник и като крило, което може да променя по време на мача (огромен плюс). Според мен Ди Мария ще има точно такава роля - на върха ще са Рууни и Перси, зад тях ще си остане Хуан Мата, а Ди Мария ще играе ролята, която изпълняваше в Реал - ще бъде поставен като халф във халфова линия от трима, най - вероятно  със Ерера и дефанзивен халф, който в момента ще се търси на пазара (Карик също е опция, но е контузен). В същото време Ди Мария може да играе и като нападател(както ти каза), и като халф-бек, но не вярвам да бъде поставен на тъча (като халф-бек, не крило), защото така ще се изгуби доста креативност във средата на терена и ще се губи неговата ефективност. Също така смятам, че Ван Гал ще се придържа към схемата 3-5-2, но няма начин да не се изкуши за някой мач да я смени с 4-3-3 и да постави Ди Мария и Янузай по крилата и да изненада противника. Много ще съм ти благодарен да изразиш своето мнение за написаното.

Боби Борисов 28.08.2014 | 11:19

Светецът Deadline day 27.08.2014 | 14:58

Здравейте, г-н Борисов! 

 
Има ли възможност в Понеделник да направите Deadline day в ефира на Нова Спорт? Ще е изключително интересно да се съберете 3,4-ма души от вашия екип и заедно да следите всичко най - интересно, което се случва с трансферите около английските отбори. 

Боби Борисов 28.08.2014 | 11:18

Има си Токшоу в същия ден. Лесно е да се прави такова предаване с ресурсите на Скай и наличието на репортер на всеки стадион. От дистанция няма да е толкова интересно, когато нямаш цялата информация от мястото на събитието. 

schoolofscience Фъргюсън 27.08.2014 | 14:18

Боби не мислиш ли че това което Фъргюсън постигаше с Ман Юнайтед през последните няколко сезона, ще се окаже най-големия психологически ефект в историята на спорта?
:)

Боби Борисов 28.08.2014 | 11:14

Най-големият в спорта? Изглежда твърде силно казано. Но диктаторите постигат такива неща с фактора "страх". Проблемът е, че след това идва демокрацията и обичайно махалото отива в другата крайност преди да се успокои в средното и нормално положение. 

Колко e шест плюс две?
:) :( :D mad wink cool :P: angel aww baby :grin: :) blushing devil B-) ;( drool ermm excl fear geek hmm huh :DD
:mad: :mellow: :ohmy: :pinch: :?: :roll: :santa: :sheep: :shifty: :sick: :sweat: alien :tr: :? :w00 ;| :whistle logik :yawn :yes :zorro :shit: :thumbup :*
:afro: :hairy: :hyper: :brr: :arr: :zub: :thumb: :az:
:bag: :bn: :cv: g2 :bx: :nk :wall :lock
:levski: :chelsea cska manUn arsenal man_city liverpool novaSport_emot

Програма